Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Συμμετοχή του σχολείου μας στο 3ο Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας

Σήμερα το σχολείο μας είχε την ευκαιρία να συμμετέχει στο Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας που πραγματοποιήθηκε στους χώρους των Παλαιών Σφαγείων Πατρών και διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων (Π.ΟΜ.Α.μεΑ. Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν.) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Περιφερειακή Δ/νση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Πατρέων.

Σκοπός η προβολή του σπουδαίου έργου των φορέων της κοινωνίας των πολιτών, η διάδοση των αξιών της αλληλεγγύης και η ανταλλαγή καλών πρακτικών σε θέματα υγείας και κοινωνικής προστασίας. Παράλληλα τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε βιωματικές δράσεις και επιδείξεις παραολυμπιακών αθλημάτων από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή. Τέλος, με το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών για παιδιά από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό - Περιφερειακό Τμήμα Πατρών - είχαν τη δυνατότητα εκμάθησης βασικών αρχών Πρώτων Βοηθειών.

Ευελπιστούμε οι βιωματικές αυτές εμπειρίες αφενός να καλλιέργησαν την ενσυναίσθηση των παιδιών αφετέρου να μετέφεραν όσα απέκτησαν στο σπίτι τους, συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση των υπόλοιπων μελών των οικογένειών τους!














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου