Σάββατο 28 Μαΐου 2016

«Ανακαλύπτω τους θησαυρούς της καλής υγείας»

  

Την  Παρασκευή 27 Μαΐου μας επισκέφτηκε η ομάδα Playroom  και πραγματοποιήσαμε το παιχνίδι «Ανακαλύπτω  τους θησαυρούς της καλής υγείας». Λαμβάνοντας υπόψη τον απαραίτητο χρόνο προετοιμασίας, η ομάδα Playroom έφτασε στο σχολείο μας στις 09:15 το πρωί και το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στις 10:00-11:30. Στο παιχνίδι πήραν μέρος οι μαθητές της Ε και ΣΤ τάξη δημοτικού με την βοήθεια των : κ. Ιωάννας Μαθιοπούλου ,  Κλειούς Αποστολάκη και Κατερίνας Ραπτοπούλου.
Τι αποκομίσαμε;
Ο διαβήτης μπορεί να εκδηλωθεί σε ένα παιδί οποιασδήποτε ηλικίας , ακόμα και σε βρέφη και νήπια.
Πώς παραμένει κανείς υγιής ; 

Με άσκηση....

                                                         Συμβουλές
Το παιδί με διαβήτη μπορεί να δοκιμάσει αθλήματα που του αρέσουν.                                                                                                         
Επίσης, πρέπει να χρησιμοποιεί σκάλα αντί για ασανσέρ, να περπατάει, να προτιμάει ποδήλατο αντί για αυτοκίνητο και να προσπαθήσει να σβήσει την τηλεόραση, το κινητό ή τον υπολογιστή, παίζοντας με τους φίλους του/της.


   Ακόμη στο Σχολείο μας ήρθε ο αθλητής του βόλεϊ και παίκτης της Παναχαϊκής, Νίκος Ρουμελιώτης. Ο αθλητής μας ενημέρωσε γύρω από τη διατροφή και τη σημασία της άσκησης στη ζωή μας. Συγκεκριμένα μας ανέφερε ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγουμε , ποιες είναι χρήσιμες για τη ζωή μας και μας δίνουν ενέργεια. Αφού ανέφερε ότι αυτός αθλείται καθημερινά αρκετές ώρες, μας τόνισε ότι και εμείς πρέπει να αθλούμαστε συστηματικά.



  Υπήρξε δωρεά αθλητικού υλικού από τη ΜΚΟ  <<ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ>>, που μας προσέφερε ο αγαπητός αθλητής μαζί με πολλά, πολλά αυτόγραφα.
Σας ευχαριστούμε πολύ, θα σας θυμόμαστε όταν θα παίζουμε στην αυλή του Σχολείου!!!
 Επιμέλεια κειμένου:οι μαθήτριες και οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 14ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών







(Προς τον πρόεδρο της ΜΚΟ ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ)
Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» εκ μέρους των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών για τη  δωρεά αθλητικού υλικού στο Σχολείο μας.
Οι μαθητές της Ε' και Στ' Δημοτικού μαζί με την ομάδα «Playroom» ανακάλυψαν τους θησαυρούς της καλής υγείας, δηλαδή την άσκηση και την υγιεινή διατροφή, μέσα από ένα δημιουργικό παιχνίδι τέχνης και γνώσης στο πλαίσιο του προγράμματος: «Αποστολή ‘Διαβήτης’. Είσαι μέρος της λύσης. Γίνε μέλος της Ομάδας!».
Ο αθλητής, Νίκος Ρουμελιώτης, συζητώντας με τα παιδιά προσπάθησε να ενισχύσει την επιθυμία τους για συστηματική άσκηση κι αυτά ανταποκρίθηκαν με μεγάλη χαρά ιδιαιτέρως όταν τους προσέφερε τον αθλητικό εξοπλισμό και υπέγραψε δεκάδες αυτόγραφα.
Είναι βέβαιο ότι συμβάλατε στην αναβάθμιση όχι μόνο του μαθήματος της Φ. Αγωγής και της διατροφής των μαθητών μας αλλά και της σχολικής ζωής γενικότερα.
Με εκτίμηση
             Ο Σύλλογος Γονέων                                                                              Ο Σύλλογος Διδασκόντων



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου