Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ 1ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ


Σήμερα 2 Δεκεμβρίου στον χώρο των Παλαιών Σφαγείων έλαβε χώρα το 1ο Περιφερειακό Φεστιβάλ Ειδικής Αγωγής με σύνθημα «Αποδοχή – Ισότιμη Συμμετοχή – Συμπερίληψη». Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΣΕΕΠΕΑ) Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Πατρέων  και την ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας. Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου και στόχος του ήταν η προβολή, η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία.
Στη διάρκειά του θα πραγματοποιήθηκαν καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα, βιωματικά εργαστήρια και ομιλίες, εισηγήσεις από μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ ταυτόχρονα έδωσαν το παρόν και επιστήμονες ειδικοί σε θέματα αναπηρίας, ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Παράλληλα υπήρξε παρουσίαση από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή σχετικά με το έργο της, δράσεις από την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Δυτικής Ελλάδας και το Κέντρο «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος», ενώ έλαβε χώρα και εθελοντική αιμοδοσία.
Το 14ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών συμμετείχε σε αυτή την εκδήλωση εξωστρέφειας και αγάπης. Με σύνθημα ότι «κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και γι’ αυτό μοναδικός», υλοποιήθηκαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Παραμύθια, κατασκευές, απόδοση τραγουδιών για τη δημιουργία βίντεο με θέμα τη διαφορετικότητα και πρακτικές ενσυναίσθησης έδωσαν ένα διαφορετικό χρώμα στο σχολικό πρόγραμμα.

                       








Στόχοι αφενός να γίνει αντιληπτό ότι το σχολείο είναι για όλους και αφετέρου ότι τα εμπόδια για τη συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία τίθενται από την ίδια την κοινωνία και τους συνανθρώπους της. Το τελικό παράγωγο του θεματικού περιπτέρου κέρδισε τις εντυπώσεις όπου οι παρευρισκόμενοι μπορούσαν να παρακολουθήσουν σχετικό οπτικοακουστικό υλικό αλλά και να φτιάξουν με τη συνδρομή των παιδιών και το αναμνηστικό με το μήνυμα της ημέρας!












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου