Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015



Ενημέρωση γονέων
Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «Άγριοι κινηματογραφιστές εν … τάξη» που υλοποιείται στο Σχολείο μας το τρέχον σχολικό έτος, οι  μαθητές της Γ’ Τάξης και του Ολοήμερου Σχολείου θα συμμετάσχουν στην κινηματογράφηση ταινίας μικρού μήκους με τίτλο: «Ο κύριος Αχόρταγος και το Περιβάλλον» η οποία θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο και θα πάρει μέρος σε διαγωνισμούς ταινιών μικρού μήκους. Στο πρόγραμμα θα εμπλακούν ΟΛΟΙ οι μαθητές ανεξάρτητα αν θα εμφανισθούν στην ταινία.
Οι στόχοι του Προγράμματος που έχει εγκριθεί από το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της Πρωτ/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας είναι  τα παιδιά:

  •      να αγαπήσουν τον κινηματογράφο και αφετέρου να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με το περιβάλλον,
  •     να μάθουν πως η απόκτηση της γνώσης δεν γίνεται μόνο με συμβατικούς τρόπους αλλά και με ευχάριστο τρόπο,
  •      να αποκτήσουν ενσυναίσθηση και να εξασκηθούν στο να μπαίνουν στο ρόλο του «άλλου»,
  •      να υιοθετήσουν τον κινηματογράφο ως μέσο ψυχαγωγίας,
  •    να μάθουν να συνεργάζονται και να μοιράζονται ευθύνες και αρμοδιότητες στη διάρκεια μιας έρευνας,
  •     να εμπλακούν στα στάδια δημιουργίας μιας ταινίας (σενάριο, σκηνοθεσία, επιλογή ηθοποιών, λήψη, μοντάζ).
Η ετοιμασία της ταινίας μικρού μήκους, της επιλογής ρόλων και των γυρισμάτων της ταινίας  θα πραγματοποιηθεί σε ώρες της ευέλικτης ζώνης και του ολοήμερου προγράμματος και πιθανόν εκτός ωραρίου (2-3 απογεύματα ή Σαββατοκύριακα) ώστε να μπορούν να βοηθήσουν και μη σχολικοί παράγοντες (γονείς και κηδεμόνες που χειρίζονται μηχανήματα λήψης εικόνας και ήχου).
Θα επιδιωχθεί η συνεργασία με ηθοποιούς και σκηνοθέτες γενικότερα με καλλιτέχνες της Πάτρας και επίσκεψη στον κιν/φο  (1-4-2015 ster cinemas στη veso mare).
Το υλικό που θα παραχθεί θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο (στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.i-create.gr) της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης, στην ιστοσελίδα  μας και  στο κανάλι του youtube του Σχολείου μας.
Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Ζαβουδάκης Παναγιώτης

Συνεργαζόμενοι εκπαιδευτικοί: Φουσέκης Γιώργος, Αδαμοπούλου Αγγελική, Κοτζαμανίδη Νικολίτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου